Zoeken
  • Mama Mojo

Dag van de Stem: Wat wil je nou eigenlijk ECHT zeggen?Vandaag, 16 april, is het de internationale dag van de stem. Een dag om stil te staan bij dat amazing apparaat dat je gewoon gratis gekregen hebt. Waarmee je van je kunt laten horen, op allerlei manieren. Door te spreken bijvoorbeeld, bijzondere gesprekken te voeren, of door te zingen. Een instrument om zuinig op te zijn, wijselijk te gebruiken en om goed voor te zorgen.


Dat geldt natuurlijk voor je fysieke stem, maar what about je stem in meer overdrachtelijke zin? Hoe zit het met jouw eigen geluid? Jouw visie? Dat wat er via jou naar buiten mag en anderen inspireert? Al die kennis, energie en persoonlijkheid? Daar gaat het tijdens de internationale dag van de stem dan weer niet over.


Tot nu, wat ons betreft. Tot deze blog.


Die stem horen we namelijk nog veel te weinig van elkaar. Die rauwe, eerlijke, pure stem die zegt wat er gezegd moet worden.

Raw & Real: we zijn té voorzichtig.


Want daar moeten we het echt vaker over hebben. Die stem horen we namelijk nog veel te weinig van elkaar. Die rauwe, eerlijke, pure stem die zegt wat er gezegd moet worden. Die de woorden die eigenlijk op het puntje van je tong of pen liggen niet eerst probeert te vertalen naar iets verteerbaars.


Waardoor het een belangrijk deel van zijn kleur en echte impact verliest. Waardoor een boodschap net-niet-raakt en dus inwisselbaar is. We zijn vaak nog voorzichtig. Sociaal wenselijk. Houden de rem erop. We zeggen liever iets slims of zorgvuldig doordachts dan het risico te lopen op onbegrip of afwijzing.

Don’t get us wrong: deze rauwe puurheid heeft niets te maken met schoppen en slaan. Met gedachteloos shockerende dingen roepen. Deze eerlijkheid heeft alles te maken met leiderschap.


Anno 2020. Voorbij het gelikte plaatje. 360 graden. Leiderschap van binnenuit naar buiten. Je echt open en kwetsbaar opstellen, zodat er ruimte ontstaat voor mensen om bij je aan te haken. Die EINDELIJK het gevoel hebben dat iemand het zo verwoordt zoals zij het altijd al voelden. Of door jouw openheid eindelijk snappen wat hun volgende stap naar verandering is.


Het is onderscheidend, zonder je tégen je ‘concurrentie’ af te zetten. Het is onderscheidend, because it’s you. Zonder houdbaarheidsdatum. Door op deze manier te zeggen wat je echt te zeggen hebt, blijf je interessant, relevant en inspirerend voor mensen. Als ze je pas net kennen, maar ook als ze je al jaren volgen. Je laat mensen met jouw ontwikkeling meegroeien.


Free yourself: fire!


Jouw visie op jouw unieke manier durven delen is bovendien de ultieme bevrijding voor jouzelf. Want als jij je niet meer door al die mitsen en maren heen hoeft te wurmen, ontstaat er zoveel ruimte. Je houdt zoveel energie en headspace over. En hadden we het al gehad over plezier? Reken er maar op dat je er meer lol in gaat krijgen als je je vrij gaat voelen in het delen van jouw mooie boodschap. Als je het jezelf toe durft te staan om volledig je eigen woorden, verhalen en publiek te kiezen. Voorbij de kaders van merk- of marketingstrategie. Dan ontstaat er niets anders dan VUUR.


Voor deze heerlijke route naar leiderschap en impact bestaat er geen vaste routekaart. We lopen daarin allemaal ons eigen pad.

Ja, maar hoe dan?!


Voor deze heerlijke route naar leiderschap en impact bestaat er geen vaste routekaart. We lopen daarin allemaal ons eigen pad. Maar voor ons allemaal geldt: het begint met die eerste stap. En die eerste stap is DOEN. Ga daar eens mee experimenteren. Schrijf die post die je al eerder wilde maken, maar niet durfde. Neem de podcast op, ook al twijfel je over je stem. Geef op jouw manier een webinar En ervaar wat er dan gebeurt. Hoe het voor jou voelt. Welke reacties erop komen. Wat het in gang zet voor je volgende move.


Jouw visie en message worden scherper en helderder met elke uiting die je aan ze geeft. Die helderheid ontstaat in beweging, niet aan de tekentafel. En al helemaal niet in je hoofd. Ga die dingen delen die je NU van het hart moeten. Die je NU een ander gunt. Hou het niet voor jezelf maar geef het ons.


Diegenen die dat durven, zijn degenen impact gaan maken.

Dus bij dezen: calling to all leaders! Laat je stem horen. Zeg wat je ons écht wilt zeggen.

Wij zitten met smart op je te wachten.
Voel jij het borrelen van binnen? Weet jij dat dit is wat je wilt? Je stem laten horen en zichtbaar zijn met jouw missie? Maar lukt het je nog niet (helemaal) om echt jouw woorden eraan te geven? Kijk dan even hier! >> Met de Mojo Message helpen we leiders met het kraakhelder verwoorden van hun boodschap. Wie weet spreken we je snel!

42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Instagram Icon