Zoeken
  • Anke

Waarom is positioneren belangrijk voor jou als Ondernemer & Leider?

Het woord positionering zegt het eigenlijk al. Een sterke positionering helpt je om positie in te nemen. Net als in een balletchoreografie, waarin iedere danser een eigen startpositie heeft, mag jij als leider jouw positie innemen. In het ballet hier op aarde.


Jij hebt als leider een specifieke rol meegekregen. En het is dus heel prettig voor jezelf én voor de wereld om je heen dat je die rol gaat vervullen. En dat mensen jou erkennen en herkennen in die rol. Een sterke positionering helpt jou om die plek te claimen. Dit heeft heel veel voordelen, hieronder lichten we er een paar uit:Ondernemen vanuit je eigen positie voelt het meest moeiteloos.


Misschien heb je wel eens ervaren met jouw doelgroep, aanbod of profilering dat je nog níet de juiste positie had ingenomen. Dat voelde waarschijnlijk ongemakkelijk. Het schuurt. Het klopt niet. Je hebt geen rust in je donder, niet écht. En dat is maar goed ook. Het dwingt je om in beweging te blijven totdat je wél op de plek bent waar jij ‘thuis’ bent.

Op het moment dat je voor, laten we zeggen, 80% op de goede plek zit, begin je te vóelen dat het klopt. Vanuit die plek zijn jouw talenten ineens heel logisch. Valt het levenspad dat je hebt gelopen helemaal op z’n plek. Dit geeft je moeiteloosheid mee in het ondernemerschap omdat je message nu samenvalt met jouw purpose. Deze moeiteloosheid zul je nooit ervaren als je nog niet in ‘positie’ bent.Je versnelt de transitie naar leider voor de buitenwereld. Onafhankelijk van het pad dat je moest lopen om hier te komen.


De meeste leiders hebben een hele journey achter de rug. Om uit te komen op hún plek. Maar als ze er eenmaal zijn voelt hun verleden ver weg en zíjn ze die persoon niet meer. Je wilt dat de buitenwereld dat ook zo snel mogelijk kan zien. Zodat je aangesproken kunt worden om je éigenlijke rol en boodschap. Een goed verwoordde boodschap helpt je dit proces te versnellen. Zodat mensen jou herkennen op jouw positie.Je wordt gehoord om de boodschap die alleen jíj kunt vertellen.


Iedere leider heeft een message. Een boodschap die gehoord mag worden. De messages van al die verschillende leiders komen uit allerlei invalshoeken. Maar het doel is Universeel: de aarde waarop wij leven een stukje blijer, schoner, eerlijker, mooier, beter in balans te brengen. Juist het feit dat ál die leiders hetzelfde komen brengen, maar ieder op hun eigen expertisevlak, maakt het zo belangrijk dat specifiek jíj vanuit jóuw rol je verhaal doet. Iemand anders doet het wel op zijn of haar stuk.


De positionering helpt je om dát stukje van de boodschap te vertalen, die alleen jíj kunt vertellen. Niemand anders kan het zo goed vertellen als jij en de positionering geeft je de woorden om naar voren te stappen.Lijkt het je fijn als het Mama Mojo Team met jou meekijkt naar jouw message? Kijk dan even hier! >> Met de Mojo Message helpen we leiders met het kraakhelder verwoorden van hun boodschap. En wie weet, helpen wij jou straks aan een kloppende, krachtige positionering die hout snijdt. Voor jouzelf en je omgeving.7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Instagram Icon